Eredmények, hírek 2019


További (korábbi) évek eredményei megtekinthetők itt: 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019.Gyászoljuk Kádár Julit
2019. december 27.

Film Juliról, 1978-1980
Márkus Mikitől kaptuk a hírt:
Szomorúan, de megnyugvással tudatjuk, hogy Anyukánk, Kádár Juli, sok éves betegség után tegnap elhunyt. Egyik legkedvesebb dolga az evezés és a külkeres baráti társaság volt. 1975-ben került a Külkerbe. Utoljára 2007-ben még négypárban evezett, de azóta is sokszor emlegette az evezést. Betegsége során, ahogyan korábban az evezős túrák viharos napjain vagy bármilyen más megpróbáltatás közben, sosem hallottuk panaszkodni, ellenben a szépséget a legapróbb dolgokban is mindig meglátta.
Boldog élete volt. Derűje, vidámsága velünk marad. Kérése szerint szűk családi körben fogjuk búcsúztatni.
Laci, Miki, Péter, Feri
Ismét félárbócon a klub zászlója

Mikulás Kupa 2019. december 8.
Eredmények:
1.Külker EK (16:21) - Varga István, Jelinek Gábor, Fodor Boldizsár, Császi Dóra, Kormányos: Simon Szabina
2. Csongrád (17:35) - Györgyi Stella, Kovács Emma, Megyeri Róbert, Petrity Rudolf, Kormányos: Donka Berta
3. Győr (17:40) - Varga Veronika, Kiss Gábor, Windisch Mária, Óhidi-Légmán András, Kormányos: Vass Andrea
4. DNHE-Győr-Külker (18:32) - Faragó Tamás, Windisch Mária. Vass Andrea, Stogicza Ágnes, Kormányos: Stogicza Ákos
5. Külker EK (18:45) - Páldi Katalin, Pécsi-Szabó Miklós, Tompits Gergő, Kósa Endre, Kormányos: Sárdi Mátyás
6. Külker EK (19:01) - Fodor István, Nagy László, Tóth Benedek, Gáll Nándor, Kormányos: Kertész Keve
7. Külker EK (20:14) - Falusi Zsófi, Kerékgyártó Réka, Tóth-Kalló Éva, Mihály Tibor, Kormányos: Kerékgyártó Zsolt
8. Külker EK (24:03) - Baracs Éva, Siska Éva, Lajkó László, Sziráki Ákos, Kormányos: Sárdi Mátyás
9. Esztergom (24:51) - Urbán Bálint, Csákvári Bence, Magi Sára, Csákvári Máté, Kormányos: Szirányi Ádám
10. Csongrád (24:33) - Donka Adél, Donka Berta, Györgyi Stella, Mucsi Boglárka, Kormányos: Petrity Rudolf
11. Csepel (Vörös Csepel) (27:41) - Jakab Judit, Májer Tünde, Fülöp Bea, Mester Kata, Kormányos: Sereghy Virág

KisDuna 4x4 2019. november 20.
Teiszler Ferenc
2019. október 26-án szombat délelőtt ötödször rendezték meg a KisDuna 4x4 evezős versenyt. A versenyről röviden – aki esetleg nem tudja – a versenynévben szereplő „4x4” jelentése: négy kilométeres távon, négypárban vagy négyes hajóegységben lehet elindulni. A helyszín minden évben ugyanaz, a Csepel klubnál van a cél, és folyásirányban lefelé négy kilométerre a rajt. A verseny üldözéses, fél percenkénti rajttal. A klub idén egy négypárevezős csapattal képviseltette magát a harminc hajós mezőnyben. A csapat tagjai: Győrösi Csaba (vezérevezős), Preil Béla, Teiszler Ferenc, és Fodor Boldizsár.
Az időjárás is támogatta a versenyt, gyönyörű őszi napsütés, minimális szél, igazi örömevezéses időnk volt. A versenyt nagyon jól szervezték, a harminc hajó időben pontosan el tudott rajtolni. Csapatunk a master D 4x kategóriában 15:10 idővel az első helyet szerezte meg, megelőzve a Csepel-Vác négypárt. Az abszolút sorrendben a 11., a hendikep idővel korrigált sorrendben a 12. helyezést értük el. A teljes eredménylista itt tekinthető meg. A verseny után a szokásos baráti beszélgetések és egy hagyományos gulyásleves ebéd is a program része volt.
A szervezők jövőre is várnak minden résztvevőt, és én is csak ajánlani tudom, induljatok/induljunk el minél többen az ősz hangulatos versenyén.

13. Öböl Kupa 2019. november 17.
Kiffer Dorina
Szeptember 28-án a Budapest Népszigetnél az Újpesti Öbölben került megrendezésre a 13. Öböl Kupa Eötvös Lóránd Emlékére. A klub utánpótlás versenyzői három éremmel gazdagodtak.
Női serdülő egypárban Berkesi Zille szerzett ezüstérmet, míg serdülő vegyes négypárban Tóth Benedek, Sárdi Mátyás, Mile Sarolta és Fekete Eszter állhatott a dobogó második fokára. Fiú tanuló egypárban Fodor István lett bronzérmes, valamint ugyanezen számban ötödik helyen végzett Gáll Nándor. Gratulálunk az ifjú versenyzőknek!

Kertész László és Búcsú Vera az Indexen
2019. november 16.
Korábban a klubban evezett Kertész Laci és Búcsú Vera. Róluk írt az Index novemberben. A cikk itt olvasható.

Hosszú távú evezős verseny a Holt-Tiszán
2019. november 14.
Kiffer Dorina


Október 19-én, Szolnokon, a Holt-Tiszai evezőspályán került megrendezésre a négy illetve hat kilométeres hosszú távú evezős verseny. A klub versenyzői két bajnoki címmel és egy ezüstéremmel tértek haza.
A hat kilométeres távon a két aranyérmet két viszonylag új versenyzőnk szerezte. Tamás Bence férfi felnőtt könnyűsúlyú egypárban és Bertus Kitti női felnőtt egypárban. Mindketten stabil győzelmet arattak közel fél percet verve a második helyezettekre. A harmadik érmes, Mile Anna női ifjúsági egypárban a dobogó második fokára állhatott. Ugyanebben a versenyszámban Maticsek Lizett a hetedik helyet szerezte meg. Benda Orsolya női felnőtt egypárban csupán hét másodperccel maradt le a negyedik helyről, ötödikként ért célba, míg ugyanezen számban Gosztola Orsolya lett a hetedik. Szépen versenyzett Mile Sarolta is, aki női serdülő egypárban ért el ötödik helyezést, valamint Pajor Krisztián, aki a népes férfi felnőtt egypár mezőnyben zárt hetedikként. Férfi felnőtt kormányos nélküli kettesben Jáni Kornél és Szentpáli Gergő kettőse (Győri Atlétikai Club – Külker Evezős Klub Óbuda versenyegyesülés) lett ötödik helyezett.
Az ifjabb korosztály rövidebb, négy kilométeres távon mérettetett meg. Vegyes tanuló kormányos négypárban hatodik lett Fekete Márton, Győrffy Nándor, Kárász Laura, Vithalm Panna Diána, kormányos: Mócsai Anna. Fiú tanuló kormányos négypárban hetedikként ért célba Ablonczy Csanád, Fodor István, Gáll Nándor, Grászli Dániel, kormányos Mócsai Anna.
A hosszú távú verseny a tél közeledtét és a szezon végét jelzi.Megemlékeztünk Mohácsi Bandiról és Preisich Anikóról 2018. november 10.
A megemlékezésre szép számmal jöttek el a klub tagjai és az elhunytak családtagjai, barátai, ismerősei. Nyíri Klári és Fehér András mondta el személyes élményeit, és egy fotó összeállítás képeit nézhettük meg. Majd a stégről vízre bocsájtottuk az emlékezés mécseseit, és virággal bűcsuztunk. A megemlékezésén készült képek itt tekinthetők meg.

Francia evezősök látogatása 2018. november 2.
Nagy Feri
Majd egy évvel ezelőtt jelentkezett e-mailben a Le Mans evezős klub, hogy szeretnének minket meglátogatni és itt egy vagy két napot evezni. Akkor felajánlottak egy ún. együttműködési megállapodást de erre nem haraptam, úgy gondoltam, hogy nemigen érdekel minket.
Sok levelezést, egyeztetést követően október 26-án vízreszálltunk a klub összes Schellenbacher gigjét igénybevéve. A két kormányos négypárban, két kielbootban és egy tripletben helyet foglalt 16 francia és 3 KEK evezős. A klub részéről Varga Mari, Marton Jenő és Nagy Feri ült be egy-egy hajóba.
Tökéletes őszi idő volt, mely Marton Jenő fényképein is jól látható. A francia vendégek aggódva figyelték délelőtt 10-kor a ködöt, de az elindulás után nem sokkal a köd felszállt és egész nap napsütésben és ideális őszi feltételek mellett eveztünk fel először Szentendrére. Ott megfordultunk, kikötöttünk a Lupa szigeten ebédelni. Nagyon sikeres kirándulás volt, a klub és az időjárás a legjobb arcát mutatta. A vendégek erről így számolnak be a honlapjukon.

Megemlékezünk idén elhunyt evezős társainkról 2018. november 1.
A közelmúltban elhunyt barátainkra, evezőstársainkra, Preisich Anikóra és Mohácsi Bandira emlékezünk a KÜLKER Evezős Klubban 2019. november 10-én (vasárnap), délután 1/2 4-től.
Szeretnénk, ha Ti is velünk lennétek!
Mihály Tibi és Nyíri Klári

Országos bajnokság, kluberedmények 2018. október 5.
Benda Orsolya
Klubtagjaink döntőben elért eredményei. Gratulálunk.
NF 1x: 3. Benda Orsolya, 4. Zsiros Janka
FF 1x: 3. Tamás Bence
FF ks 1x: 2. Tamás Bence
NF 2x: 3. Mile Anna, Benda Orsolya, 4. Gosztola Orsolya, Bertus Kitti
FF 4-: 6. Pajor Krisztián, Lőrinczy Péter, Szentpáli Gergő, Sehr Miklós
NF 4x: 2. Mile Anna, Benda Orsolya, Bertus Kitti, Gosztolya Orsolya
NF 8+: 3. Benda Orsolya, Gosztola Orsolya, Mile Anna, Bertus Kitti, Ékes Anna, Győrfi Fanni, Katona-Lajkó Zsuzsanna, Nagy Ildikó k: Mile Sarolta

Wörthi tavi szkiff verseny, kluberedmények 2018. október 5.
Benda Orsolya


Klubunk tagjai szép eredményt értek el. Gratulálunk.

Tamás Bence 1:01:06 abszolút első!!! valaha volt legjobb idővel
Benda Orsolya 1:12:20 kategóriájában: 1. abszolút: 46. (nők között: 2.)
Stohlmayer Ákos 1:17:08 kategóriájában: 20. abszolút: 99. (férfiak között: 89.)
Szabados Miklós 1:17:55 kategóriájában: 4. abszolút: 108. (férfiak között: 96.)
Fehér András 1:22:02 kategóriájában: 7. abszolút: 142. (férfiak között: 121.)
Baracs Éva 1:39:06 kategóriájában: 1. abszolút: 196. (nők között: 40.)

Bertus Kitti, új edzőnk bemutatkozik 2018. október 9.
Az evezést 9 éves koromban kezdtem el egy vidéki, kis egyesületben, ahonnan 14 éves koromban bekerültem a magyar válogatott keretbe. Ma is rendszeresen veszek részt hazai versenyeken, illetve próbálom tudásomat, tapasztalataimat a nálam fiatalabbnak továbbadni, hogy minél több élményben és sikerben legyen részük.

Szabados Dezső emlékverseny eredmények 2019. október 5.
férfi 4x+ GIG (zöld jelvény): Külker EK - Hattyú VSE: Osskó Krisztina, Lajkó László, Rákos Péter, Hoffer János, Botka Jenő 8 óra 51 perc
férfi 4x+ GIG (zöld jelvény): Camp Randall Rowing Club, Madison, WI, USA: Gaál Tamás, Joachim Banick, Nathalie Rutherford, Megan Newman, Russell Lerum 9 óra 7 perc
férfi 2x (zöld jelvény): BEE: Nagy Norbert, Bánki Esse Ákos 9 óra 25 perc
vegyes 4x-: BEE: Szurovcsák-Gyetvai Éva, Nagy Adorján, Kiss Evelin, Veréb Dávid (DNHE) 10 óra 0 perc

Klub eredmények
Camp Randall Rowing Club 10 pont, BEE 8 pont, Külker EK 8 pont, Hattyú VSE 2 pont.A MESZ 4 fordulós evezős túrabajnokság pontversenyének végeredménye 2019. október

A 2019. évi négyfordulós túrabajnokságnak idén nem kedvezett az időjárás. A túrafordulós napok többségén esett az eső. A Tahi túrafordulót a magas vízállás és a csapadékos, hideg időjárás miatt le kellett mondani.
Táblázatos részletek itt olvashatók.
Mennyiségi verseny (élmezőny):
Külker EK: 3736 pont, BEE: 3680 pont, EGIS: 2544 pont, VSC: 2130 pont, Hattyú VSE: 1506 pont, Csongrád (CSVSE): 1252 pont.
Minőségi verseny (élmezőny):
VSC: 184.3 pont, EGIS: 165.0 pont, BEE: 123.6 pont, Külker EK: 120.4 pont.

Kettő vagy három fordulót teljesített 33 résztvevő az összesen induló 117 főből. Ebből a klub színeiben indult 8: Hoffer János, Mihály Tibor, Osskó Krisztina, Páldi Katalin, Pécsi Szabó Miklós, Rácz Anna Dr., Rákos Péter, Sárosi Csilla.

Gyászoljuk Preisich Anikót
2019. szeptember 19.
Kedves evezőstársunk, Preisich Anikó, klubunk régi és mostanáig legidősebb evezőse hosszan tartó betegség után elhunyt.
Anikó búcsúztatója október 28-án, hétfőn 10:30-kor lesz a Fiumei úti Sírkert szóróparcellájánál.
Ismét félárbócon a klub zászlója

WRMR 2019 Velence, egy cikk és klub eredmények
2019. szeptember 24.Az evezés öröme címmel színes beszámoló jelent meg a WRMR-ről a Középpálya blogon Janzsó Miklós tolláből.

Köszönet Szabados Miklósnak, aki kigyűjtötte a klub szineíben indulók eredményeit. A teljes lista itt olvasható.

WRMR 2019 Velence, egy szubjektív összefoglaló
2019. szeptember 16.
Réti GézaMagyarországon utoljára 1996-ban volt WRMR, szintén Velencén. Akkor volt az első pályafelújítás avatója. Most is volt ilyen, mert idén, a Velencei tó általános „felújításának” részeként a pályát a Pro Rekreatione nonprofit Kft, amely egyedülálló módon három vizes olimpiai sportágban (kajak-kenu, evezés, vitorlázás) egy korai fejlesztő és rehabilitációs központot működtet, ismét felújította úgy, hogy magasabb szinten lett alkalmas egy veterán világtalálkozó lebonyolítására.

Ezt mindenki "Világbajnokságnak" hívja, pedig nem az a szó klasszikus értelmében. A betűk jelentése: "A világ veterán evezőseinek versenye". Minden évben másutt rendezik, idén nálunk volt az újjáépített velencei evezőspályán, cca 4000 résztvevővel. Roppant színes forgatag, mintha egy óriási „búcsú” lenne kombinálva versenyzéssel, hajócipeléssel, fel- meg leszereléssel, evezős cuccok vásárával, sörözéssel, kajálással, és baráti traccsokkal.
A lebonyolítás a két évvel ezelőtti bledi tanulságok figyelembevételével történt, azaz – az esőtől és a sártól eltekintve – szinte megegyezett az akkori szisztémával. Ez eredményezte azt, hogy a rekord számú nevezés és a FISA által emiatt hirtelen bevezetett részvételi korlát mellett szinte késések nélkül, a kiadott műsor (időrend) szerint lezajlott a verseny.

A várakozásoknak megfelelően sikeres volt az esemény, itt a logisztikai részre kell gondolni. Ez azzal kezdődött, hogy a színhelyhez a kerítés lebontásával hozzácsatolták a szomszédos strand területének egy részét, ami hasznos volt és a tágasság érzését keltette az emberben. Volt egy rendész kft., amelyik minden ponton, ahol kellett jelen volt, ugyanakkor a ténykedésükkel semmilyen feltűnést, fennakadást nem okoztak.

A FISA, a MESZ és az általuk felkért Spot Önként szervezet munkatársai, valamint önkéntesei áldozatos és kiváló munkát végeztek. Az adminisztráció flottul ment, szinte mindenki értett és beszélt angolul (összesen tizenegynéhány nyelven tudtak megszólalni), minden egyesület minden hajójának volt helye, az utánfutók tárolása is tökéletes volt (kétszer ennyi is elfért volna), voltak megfelelő nagyságú, és rendészek által felügyelt parkolók, volt buli-színpad, volt enni- és innivaló elég (kissé húzós árakon), voltak hajó-, felszerelés- és ruhaárusok kellő számban, volt orvosi (elsősegély) sátor, adminisztrációs sátor, csomagmegőrző sátor, ergó sátor, a Testnevelési Egyetem sátra, ahol önkéntes alapon felmérték a jelentkezők általános egészségi és szellemi állapotát (azt kutatják, hogyan hat a vénekre a rendszeres sportolás), rengeteg mobil budi, amit folyamatosan pucoltak, vagyis tiszták és higiénikusok voltak, szóval ezt is egy siker-tényezőként lehet elkönyvelni.

Apróság, de figyelemre méltó: a legidősebb induló 93 éves volt és voltak még vagy hárman 90 felettiek.

Az időjárás – egy két szelesebb időszaktól eltekintve – olyan volt, hogy ennél jobbat elképzelni sem lehetett, ez a VB ilyen szempontból is emlékezetes élmény lesz mindenkinek.

Túl pozitív vagyok? Lehet, de ahogy a cím is jelzi, ez egy szubjektív összefoglaló. Azért a végén jöjjön egy kis negatívum is: én sajnos nem szereztem érmet.III. Nemzetközi Tájékozódási Evezős Regatta 2019. augusztus 31.Idén, haramdszor rendeztük meg a Tisza-tavi tájékozódási versenyt. Nagy érdeklődés előzte meg a versenyt. 3 kategóriában lehetett nevezni, végül kormányos négypár evezős mezőnybe 4, a gig mezőnybe 9, a kiel-boat kategóriába 7 hajó indult el. A teljes eredménylista itt található.
Klubunk versenyzőinek eredményei:
kormányos négypárak:
1. helyen végzett: Bertus Kitti (24), Gosztola Orsolya (21), Mile Anna (17), Maticsek Lizett (16), k: Mile Sarolta"
2. helyen végzett: Mihály Tibor (70), Falusi Zsófia (49), Kerékgyártó Réka (40), dr. Halász János (73), k: Baracs Éva"
3. helyen végzett: Tóth Benedek (16), Fodor István (14), Gáll Nándor (14), Nagy László (16), k: Benda Orsolya"
gig négypárak:
9. helyen végzett: Sziráki Ákos (74), Nyíri Klára (69), Hegedűs Kata (75), Angelus Róbert (73), k: Körmendi Edit
kiel-boatban:
1. helyen végzett: Varga Tamás (41), Lőrinczy Péter (37), k: Belovai Attila"
3. helyen végzett: Győrfi Fanni (24), Fehérvári Imre (21), k: Vitholm PannaUtánpótlás, Para és Masters Evezős OB a Velence-tavi evezőspályán
2019. július 5-7.
Kiffer DorinaA klub versenyzői egy arany-, hét ezüst- és nyolc bronzéremmel öregbítették a klub hírnevét.
Aranyérmet szerzett férfi masters egypárban Szabados Miklós, így ő volt a klub egyetlen versenyzője, aki a dobogó legmagasabb fokára állhatott.
Ezüstérmes lett női tanuló egypárban Vithalm Panna, férfi tanuló négypárban Gáll Nándor, Szabó Tamás, Fodor István, Ablonczy Csanád, kormányos Fekete Donát, férfi masters egypárban Győrősi Csaba és Varga István, férfi masters kétpárban Szabados Miklós és Fehér András, férfi masters négypárban Lipovits Zoltán, Cseh Ottó, Götz Péter és Horváth Zoltán alkotta BEE-KEK versenyegyesülés, valamint vegyes masters négypárban Csányi Éva, Lajkó László, Lajkó Lászlóné és Tölgyesi Viktor.
Bronzérmet szerzett női ifjúsági kétpárban a Maticsek Lizett, Mile Anna páros, női serdülő kétpárban ismét Maticsek Lizett, ezúttal Mile Saroltával, női masters nyolcasban Langhoffer Klára, Melisné Kosztolányi Kamilla, Dávidné Fekete Mária, Szandtner Dóra, Török Krisztina, Bene Valéria, Horváthné Lakics Krisztina, Ecsedi Ákosné, kormányos Balázs Réka Virág (Csepel-KEK). A férfi masters mezőnyben harmadik lett egypárban Fehér András és Fodor Boldizsár, kétpárban Teiszler Ferenc és Götz Péter, négypárban Jelinek Gábor, Győrősi Csaba, Varga István, Fodor Boldizsár, míg vegyes masters kétpárban Fodor Boldizsár és Hirlné Simon Szabina.
Kiemelendő még az igen népes férfi ifjúsági mezőnyben Pajor Krisztián, valamint női ifiben Mile Anna előkelő negyedik helyezése.
További eredmények:
4. helyezettek:
NM 4x: Melisné Kosztolányi Kamilla, Dávidné Fekete Mária, Langhoffer Klára, Ecsedi Ákosné (Csepel-KEK)
FM 1x: Jelinek Gábor
FM 2x: Tölgyesi Viktor, Lajkó László
FM 4x: Mihály Tibor, Tölgyesi Viktor, Lajkó László, Stollmajer Ákos
mix M 8+: Mihály Tibor, Lajkó László, Bácskainé Ekker Zsuzsanna, Tölgyesi Viktor, Csányi Éva, Baracs Éva, Lajkó Lászlóné, Stollmajer Ákos Zoltán, k: Mile Sarolta (KEK-VVEC)
5. helyezettek:
NM 1x: Dr. Magyar Judit
NM 2x: Lajkó Lászlóné, Baracs Éva
NM 4x: Lajkó Lászlóné Siska, Csányi Éva, Baracs Éva, Katona-Lajkó Zsuzsa
FT T3 1x: Fekete Márton
FM 1x: Preil Béla
FM 2x: Győrősi Csaba, Fodor Boldizsár
FM 2-: Teiszler Ferenc, Bácskai Zoltán
mixM 4x: Hirlné Simon Szabina, Dr. Magyar Judit, Fodor Boldizsár, Jelinek Gábor
mix M 8+: Lucsánszky László, Melega Tibor, Ecsedi Ákosné, Langhoffer Klára, Dávidné Fekete Mária, Melisné Kosztolányi Kamilla, Dávid Imre, Búza József, k: Herbst Dániel
6. helyezettek:
NM 4-: Langhoffer Klára, Melisné Kosztolányi Kamilla, Dávidné Fekete Mária, Ecsedi Ákosné (Csepel-KEK)
FM 4-: Teiszler Ferenc, Götz Péter, Tölgyesi Viktor, Fodor Boldizsár
B döntősök:
NS 1x: 8. Győrösi Rebeka
FS 4x: 8. Sárdi Mátyás, Kollár Márton, Fekete Zalán, Tóth Benedek Máté
FS 1x: 9. Fekete Zalán
FI ks 2x: 12. Sárdi Mátyás, Tóth Benedek Máté


Budapest-Baja hosszútávú evezős regatta, 2019 Külker eredmények 2019. augusztus 2.


Az érmeket az Éremmester Kft. készítette
GRATULÁLUNK minden külkeres résztvevőnek
férfi kormányos négypár (I. helyezett): Nyíri-Balogh Éva, Osskó Krisztina, Nyíri Lajos, Rákó Antal, Hoffer János 12 óra 45 perc
női kétpár: Falusi Zsófia, Kerékgyártó Réka (vihar miatt csak Fajszig jutottak)
férfi kiel (III. helyezett): Lajkó László, Botka Jenő, Botkáné Matolcsi Ilona 13 óra 35 perc
férfi kiel : Marton Jenő, Józan Gábor (vihar miatt csak Paksig jutottak)Gyászoljuk Mohácsi Bandit
2019. június 17.
Félárbócon a klub zászlója Kedves evezőstársunk, Mohácsi Endre, klubunk régi tagja tragikus hirtelenséggel elhunyt.
Búcsúztatására 2019. augusztus 1-jén, 11 órakor, az Óbudai temető Főnix ravatalozójában kerül sor.
Bandi emlékére a temetést megelőző napon, július 31-én, 17:15 órakor gyászmisét mondanak a Városmajori Plébániatemplomban.

Éremeső a Vidék Bajnokságon
2019. június 15.
Kiffer Dorina
Maticsek Lizett balra
Pajor Krisztián a hetes helyen
Sikeresen szerepeltek versenyzőink június 8-9-én, a Velencei-tavon megrendezett Vidék Bajnokságon. A versenyen két arany, hét ezüst és öt bronzéremmel gazdagodtak az evezősök.
Az első napon a klub válogatott versenyzője, Pajor Krisztián a férfi ifjúsági egypár mezőnyben előfutam és elődöntő első helyezés után, szoros versenyben végül a fináléban is elsőként ért célba, így a dobogó legmagasabb fokára állhatott.
Mile Anna női ifjúsági egypárban stabil előfutam győzelem után a biztos második helyet vívta ki magának a döntőben. Anna korábbi párja, Maticsek Lizett ebben az évben még a serdülő kategóriában indult, és Annához hasonlóan ő is előfutam győzelem után szerzett végül ezüstérmet.
A második nap is sikeresen zajlott. Ezüstérmet szerzett férfi felnőtt kormányos nélküli négyesben a Cseh Vilmos, Talpos Norbert, Szentpáli Gergő, Lőrinczy Péter alkotta egység. Női felnőtt kétpárban szintén a dobogó második fokára állhatott Tremmel Flóra és Gosztola Orsolya (DNHE - Külker EK versenyegyesülés). Férfi ifjúsági könnyűsúlyú kétpárban bronzérmet szerzett Rákosi Levente és Kollár Márton.
Férfi felnőtt és masters összevont versenyszámban, nyolcasban állt rajthoz Pajor Krisztián a magyar válogatott színeiben (csapat tagjai: Juhász Tamás, Király Miklós, Ujhelyi Mihály, Szabó Gábor, Rakonczai Péter, Koncsik Dominik, Pajor Krisztián, Szász Gergely, k: Király Anna). A fiúk a harmadik helyen zártak Győr-Baja versenyegyesülés, valamint az U23 válogatott egysége mögött. Benda Orsolya szintén válogatott színekben, női felnőtt négypárban Szili Dorina, Molnár Anna Ildikó, Zsiros Janka összeállítású egységgel második helyen értek célba. Ugyanebben az összevont versenyszámban, ugyancsak magyar színekben lett harmadik. Mile Anna az ifjúsági válogatott négypár tagjaként (a csapat tagjai: László Kíra, Daka Zsófia, Kas Natália Luca)
További eredmények:
NT T1-3 4x+: 4. Demkó Janka, Nagy Gréta, Kiss Orsolya, Vithalm Panna Diána, k: Varga Kristóf (Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület-Külker Evezős Klub Óbuda)
FT T4 1x: 4. Szabó Tamás, 4. Fodor István, 4. Gáll Nándor, 5. Ablonczy Csanád
NS 2x: 4. Győrösi Rebeka, Mile Sarolta
NS 4x: 5. Mile Sarolta, Győrösi Rebeka, Fekete Eszter, Prokopovych Mia
FI 4x: 4. Fekete Zalán, Trautmann Máté András, Kövér Bálint, Tóth Benedek Máté
NF 1x: 4. Gosztola Orsolya
NM 1x: 1. Dr. Magyar Judit
NM 2x: 4. Lajkó Lászlóné Siska, Baracs Éva
FF 1x: 11. Szentpáli Gergő
FM 1x: 1. Szabados Miklós 2. Győrősi Csaba, 3. Preil Béla, 4. Fodor Boldizsár, Fehér András, 5. Jelinek Gábor, 7. Lajkó László
FM 2x: 2. Fehér András, Szabados Miklós, 4. Preil Béla, Götz Péter, 5. Fodor Boldizsár, Győrősi Csaba, 5. Tölgyesi Viktor, Lajkó László
FM 4x: 3. Fodor Boldizsár, Götz Péter, Preil Béla, Győrősi Csaba, 4. Stollmajer Ákos Zoltán, Jelinek Gábor, Lajkó László, Tölgyesi Viktor
FM 8+: 7. Preil Béla, Győrősi Csaba, Szabados Miklós, Jelinek Gábor, Lajkó László, Tölgyesi Viktor, Fodor Boldizsár, Götz Péter, k: Fekete Donát
MixT T1-3 4x+: 4. Hegedüs Ádám, Pinczés Barna, Nagy Gréta, Vithalm Panna Diána, k: Preussberger Áron (Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület - Külker EK)

A MESZ 4 fordulós evezős túrabajnokság pontversenyének eredménye a második forduló után (részletek itt)

2019. június 8.
Mennyiségi verseny (élmezőny):
Külker EK 3148 pont, BEE 2559 pont, EGIS 2040 pont, VSC 1710 pont, Hattyú VSE 1086 pont.
Minőségi verseny (élmezőny):
VSC 124,3 pont, Külker EK 120,4 pont, EGIS 105,0 pont, Hattyú VSE 80,0 pont, BEE 80,0 pont.


Közgyűlés 2019. május 22.
Benda Orsolya
A klub 2019. évi közgyűlésének napirendi pontjai között szerepelt az elmúlt év pénzügyi beszámolója, az edzők beszámolója, a versenyzők eredményei, és a 2019. évi külkeres programok.
A közgyűlés a klub tagjai közé felvette Tóth-Kalló Évát és Szentpáli Gergőt.
A klub vezetésben is történtek változások: Kiffer Dorina és Lőrinczy Péter helyett Benda Orsolyát és Fodor Boldizsárt vezetőségi tagnak választotta meg a közgyűlés. Kiffer Dorina pedig a felügyelő bizottság tagja lett.


Papszigeti kis ág evezhetősége 2019. június 2.
Hoffer János
A papszigeti kis ág alacsony viznél nem járható vízi járművel. Visszatérően várjuk a megfelelő vízmagasságot, és, amikor elegendőnek tűnik, akkor megpróbálkozunk űjra és újra a körbeevezéssel. Elkezdtük regisztrálni, hogy mikor és milyen (budapesti vízmérce szerinti) vízállás volt a sikeres kísérleteknél.
562 cm-es vízállásnál alulról eveztünk gig 4x+ -ban (Debreczeni Kati, Rácz Anna (dr.), Osskó Kriszta, Rákos Péter, Hoffer János) 2018. június 2-án. A híd alatt még kényelmesen el lehetett evezni, de előtte vastag fa állt keresztbe amit éppen ki lehetett kerülni az egyik szélen, majd a folyó ág kijárata előtt nem sokkal sok kersztbe fordult, feltorlódott fa akadályozott.
??? cm-es vízállásnál felülről eveztünk triplettben (Debreczeni Kati, Turóczi Ágota, Hoffer János) 2016-ban.
375 cm-es vízállásnál alulról eveztünk triplettben (Debreczeni Kati, Turóczi Ágota, Hoffer János) 2017-ben.
489 cm-es vízállásnál alulról eveztünk gig 4x+ -ban (Debreczeni Kati, Turóczi Ágota, Schnierer Éva, Rákos Péter, Hoffer János) 2018. január 7-én.
319 cm-es vízállásnál alulról eveztünk triplettben (Schnierer Éva, Debreczeni Kati, Hoffer János) 2018. július 2-án.


Elindult a versenyszezon 2019. április 15.
Kiffer Dorina
Március 23-án Csepelen megrendezésre került a tavaszi hosszútávú verseny. Ezzel megkezdődött az evezős versenyszezon. A hat kilométeres távon a klub versenyzői is rajhoz álltak. Maticsek Lizett érte el a legkiemelkedőbb eredményt. Női serdülő korosztályban bronzérmet szerzett. Pajor Krisztián a népes férfi ifjúsági mezőnyben mindössze tíz másodperccel maradt le a dobogóról, a negyedik helyen végzett. Benda Orsolya női felnőttben, míg Mile Anna női ifjúságiak között ért el ötödik helyezést.

Két héttel később, április 6-án 9. alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Budapest Kupát, a 29. gróf Széchenyi István Emlékversenyt, ahova számos külföldi csapat érkezett Európa minden részéről. A neves eseményen a Külker Evezős Klub versenyzői két éremmel is gazdagodtak. Benda Orsolya a magyar U23 válogatott csapatában indult (a négypár többi tagja Szili Dorina, Molnár Anna, és Zsíros Janka). A csapat két német, és egy olasz egységet is maga mögé utasítva aratott győzelmet, így a magyar válogatott állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Férfi veterán kategóriában a Külker csapata nyolcasban állt rajthoz. Tagjai: Götz Péter, Teiszler Ferenc, Tölgyesi Viktor, Fodor Boldizsár, Győrösi Csaba, Szabados Miklós és Mihály Tibor. A Kékvének nevű csapat az osztrák egységet lehagyva szerzett bronzérmet. Az Óbudai Egyetem nyolcasában indult Győrfi Fanni és a klub újdonsült versenyzője, az ír származású Siobhan Kennedy. A csapat olasz egységet lehúzva szerezett ötödik helyezést.
Fotók: Bőr Benedek és Sebestyén Soma

Evezősök szezonzáró szárazföldi versenye 2019. március 14.
Kiffer Dorina


Február végén a téli, szárazföldi evezős szezon zárásaként idén 29. alkalommal került megrendezésre az Ergométeres Országos Bajnokság. A Külker Evezős Klub versenyzői három éremmel tértek haza a győri versenyről.
A február 23-24-ei bajnokságon szerzett három éremből kettő Benda Orsolyának köszönhető. Orsi női U23 kategóriában szoros versenyben, mindössze 1,8 másodpercre a második helyezettől, és 4 másodpercre a bajnoktól végül harmadik helyen ért célba. A délutáni női egyetemi futamban ismét bronzérmet szerzett, egy másodperccel lemaradva a dobogó második fokáról.
Mile Anna női ifjúsági korosztályban szintén szoros versenyt húzott, mindössze 2,5 másodperccel maradt le a bronzérmestől, végül az 5. helyen végzett.
Kiffer Dorina a Budapesti Corvinus Egyetem színeiben, csapatversenyben állt rajthoz (a csapat tagjai: Pétervári-Molnár Bendegúz, Szekér László, Erdélyi Zsolt). Nagy küzdelemben végül 1,3 másodperces fölénnyel vívta ki magának a győzelmet a Corvinus csapata.

Eredmények:
Női U23: 3. Benda Orsolya
Női Ifjúsági: 5. Mile Anna
Férfi U23: 12. Talpos Norbert, 20. Szentpáli Gergő
Férfi Ifjúsági: 15. Pajor Krisztián, 40. Kövér Bálint
Női Serdülő II: 8. Maticsek Lizett, 14. Győrösi Rebeka
Női Serdülő I: 21. Mile Sarolta, 27. Fekete Eszter
Férfi Serdülő II: 15. Fekete Zalán, 34. Tóth Benedek, 35. Kollár Márton, 44. Sárdi Mátyás
Férfi Serdülő I: 15. Rákosi Levente
Női Tanuló III: 18. Kárász Laura
Férfi Tanuló IV: 26. Gáll Nándor, 30. Szabó Tamás
Női Egyetemi: 3. Benda Orsolya
Egyetemi csapatverseny: Budapesti Corvinus Egyetem (Kiffer Dorina, Pétervári-Molnár Bendegúz, Szekér László, Erdélyi Zsolt)
Női Masters: 15. Lajkó Lászlóné Siska Éva
Férfi Masters: 15. Götz Péter, 23. Samarjai Zsolt, 35. Lajkó László
Férfi Felnőtt Amatőr: 8. Tompits Gergely
Csapatverseny: 5. Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület - Külker Evezős Klub Óbuda (Király Tamás, Hegedűs Attila, Czencz Ferenc, Sehr Miklós Balázs)

Stégépítés 2019 2019. március 9.

A stég 2019. március 9-én ismét vízre került. Indul a szezon.

Varga István: Felkészülés a Masters VB-re 2019. március
Varga István: Egy kis elmélet és segítség a Masters VB-re készülőknek: Felkészülés a Masters VB-re.

Sífutó evezősök a Külker Evezős Klubban 2019. február 21.
Kiffer Dorina
Januárban a hagyományokhoz híven a Külker Evezős Klub evezősei két hetet töltöttek sífutással a szlovákiai hegyekben. Csodálatos hófödte hegyek, sífutáshoz való idő és táj köszöntötte a klub evezőseit a körmöcbányai Skalkán. Néhány napnyi bemelegítő edzés után, január 26-án Benda Orsolya, Nagy Ildikó, Kiffer Dorina, Márkus Péter és vendégünk, Sípos Andrea a Biela Stopa (Fehér Nyom) sífutóversenyen is rajthoz álltak, hogy megmérettessék magukat a 30 km-es távon, klasszikus stílusban.

Kiffer Dorina kategóriájában hatodik helyezést ért el, mögötte hetedik helyen érkezett be Benda Orsolya. Nagy Ildikó magasabb korosztályban nyolcadikként ért célba, míg Márkus Péter a jelentősen népesebb kategóriájában a 65. helyen végzett. Sípos Andrea érte el a legkiemelkedőbb eredményt, ő a dobogó harmadik fokára állhatott.

A tábor után az evezősök újult erővel fogtak neki a szárazföldi edzéseknek, készülve a február 23-24-én Győrben megrendezésre kerülő Országos Ergométeres Bajnokságra.

Klubunk elnöke, Mihály Tibor a napokban ünnepelte 70. születésnapját 2019. január 20.
Benda Orsolya
Ez alkalomból jelenlegi és volt tanítványai, barátai és sporttársai ünnepséget szerveztek a tiszteletére. Tibi bácsi immáron 47 éve tevékenykedik a klub illetve a jogelőd Külker SC evezős szakosztálya élén. Kicsiket és nagyokat, versenyzőket és amatőröket egyaránt lelkesen támogatva igyekszik ezt a csodálatos sportot minél nagyobb körben népszerűsíteni.
Szeretetteljes, kitartó munkáját és gondoskodását hálásan köszönjük, és számos további csodálatos evezős élményt kívánunk neki!

Önkéntes tesztelőt keresek 2018. augusztus 31.
Hoffer János
Az idei Tisza-tavi tájékozódási verseny nevezési eljárását megkönnyítendő, írtam egy programot. Keresek önkéntest tesztelőt/tesztelőket, akik kipróbálnák, nyúznák a programot, hogy az esetleges hibákat időben ki tudjam javítani. Ha kedved van hozzá, akkor írjál a webmaster(kukac)kulkerek.hu címre.


További (korábbi) évek eredményei megtekinthetők itt: 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019.Kipróbálnád az evezést? 2019. október
Várjuk minden evezés iránt érdeklődő jelentkezését. Jelentkezni előzetesen edzőinknél telefonon, vagy e-mailben lehet, vagy személyesen hétköznap 16 órától a Római-parti csónakházunkban.

Lőrincz Attila - Vezető edző

Györfi Fanni - minisek edzője
E-mail: fannigyorfi09(k_u_k_a_c)gmail.com   ;   Telefon: +36HARMINC/961-79-66

Bertus Kitti - serdülők és ifik edzője
E-mail: bertuskitti(k_u_k_a_c)gmail.com            Telefon: +36HARMINC/974-07-72

Evezést megtanulni vágyó felnőttek             E-mail: kulkerek(k_u_k_a_c)kulkerek.hu


Tagdíj 2019. január 1.


2019-es tagdíjak befizetési végső határideje: 2019. május 31. De kérjük, hogy aki teheti fizesse be minél előbb. A versenyeken való részvétel feltétele a tagdíj legalább időarányos részének a befizetése. A felnőttek tagdíja a közgyűlésig: 72.000 Ft, nyugdíjas és diák: 60.000 Ft, jogfenntartói (a felnőtt díj 10%-a): 7.200 Ft (akik nem járnak le evezni ill. külföldön tartózkodnak!). A havi tagdíjbefizetés összege: felnőtt: 7.000 Ft/hó, nyugdíjas és diák: 6.000 Ft/hó.
OTP, MKB és KH SZÉP kártyával is lehet fizetni. Akit ez a fizetési mód érdekel, vegye fel a kapcsolatot Hoffer Jánossal, vagy írjon a szepkartya(kukac)kulkerek.hu e-mail címre.

Nosztalgia oldal indult a honlapon 2013. december 10.


2 dokumentum Rákos Péter és dr. Stéhlik József jóvoltából mutatóba:
1980-ban az OB-n talán első évben túraevezősők is indulhattak. Itt megnézhető a döntő teljes eredmény listája.

Feltehetően 1975-1976-ból származik az Egerházy Rezső emlékverseny eredménylistája. A 12 km-es versenyt az MNB evezős szakosztálya rendezte. Az MNB stégtől (1655 fkm) indulva és oda célba érve kellett a Lupa szigetet megkerülni üldözéses rendszerben.

Kovacsicsék és evezés az MNB SK-banA honlap szerkesztéséhez önkénteseket keresünk 2016. április 10.

Keresünk olyan sporttársakat, klubtársakat, evezős gyereket, szűlőjét vagy akár külsőt is, akik kedvet éreznek cikkírásra, beszámolnának versenyekről, szívesen készítenek evezős tárgyú fényképeket, a klub belső pontversenyéhez és a klubtagok versenyeken való részvételének publikálásához vezetnék a helyezéseket rögzítő táblázatot.

Kérünk, hogy jelentkezz a klub (kulkerek_kukac_kulkerek.hu) vagy a webmaster (webmaster_kukac_kulkerek.hu) e-mail címén.Támogatóink 2019-ben


Evezős klubunk társadalmi szervezet, működését kizárólag a tagdíjakból és támogatásokból fedezi.
Óbuda Békásmegyer Önkormányzata http://obuda.hu
Köszönjük.

Hajófelismerő verseny, és folyamkilométer táblák fotópályázat Szerkeszti: Hoffer János 2013. január 30.

Hajófelismerő verseny: kattints ide!

A folyamkilométer táblák fényképeinek gyűjtésére indult fotópályázat még tart, a hajófelismerő verseny miatt nem szünetel. A kiírás és a beküldött képek itt elérhetőek. 2019. októberben Szalóki Győző 2 képet küldött (Duna 1588 és 1597 fkm).

Hírek

Korábbi híreink, versenyeredményeink itt érhetők el.

Hasznos információk


Külker a Facebookon.
MESZ Edzés és Versenyszabályzat.
MESZ kvalifikációs szabályok (2010)
Sportorvosi információk (2011. február)További (korábbi) évek eredményei megtekinthetők itt: 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019.
vissza a főoldalra