Eredmények, hírek 2017


További (korábbi) évek eredményei megtekinthetők itt: 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019.Duatlon, Triatlon és Mikulás Kupa a Külkerben Kiffer Dorina
2016. december 11.Október 28-án került volna megrendezésre a Sport XXI. és Újonc Őszi duatlon verseny a Műegyetemi Evezős Klubban, de a rossz időjárási körülmények miatt a szervezők a verseny lefújása mellett döntöttek. A Külker Evezős Klub azonban az eseményt megmentve egy házibajnokság keretében tartotta meg a versenyt, amelyen a Budapesti Evezős Egyesület ifjú versenyzői is részt vettek. A táv ergométeren és futásban 2-2 km volt. Mihály Tibor, a Klub elnöke érmekkel és kisebb ajándékokkal jutalmazta a két korosztály legjobbjait.

December 2-án a Külker Evezős Klubban Mikulás Kupán, majd a Danubius Nemzeti Hajós Egyletben triatlon versenyen vehettek részt az evezősök. A Mikulás Kupán 3,6 km teljesítése volt a cél gig négypárevezős hajókban, Mikulás jelmezbe öltözve. A „legmikulásosabb” csapat díjazásban részesült, tagjai: Győrösi Rebeka, Quattromini Roxána, Korsch Nikolett, Mile Sarolta és Szalontai Zsolt. Gratulálunk az ifjú Mikulásoknak!
Eredmények:
1. Buzsik (Szabó Gergely, Pajor Krisztián, Talpos Norbert, Mile Anna)
2. Kislányok (Lőrinczy Péter, Maticsek Lizett, Cseh Vilmos, Gadányi Zoltána)
3. Legszebbek (Maticsek Lizett, Mile Anna, Gosztola Orsolya, Gadányi Zoltána
4. Búvárkund (Varga István, Fodor Boldizsár, Hegedűs Kata, Jelinek Gábor)
5. Yoda (Sehr Milkós, Tóth Benedek, Sárdi Mátyás, Tuboly Zalán)
6. DNHE (Réti Kornél, Bárczi Emese, Gyöngyösi Emese, Faragó Tamás) 7. Hofferék (Hoffer János, Teiszler Ferenc, Lajkó László, Rákos Péter, Siska Éva)
8. Katasztrófa (Mile Sarolta, Korsch Nikolett, Quatromini Roxána, Győrössi Rebeka)

A Római-parti Kupa után a fiatalabb korosztály számára országos triatlon versennyel folytatódott a nap a Margitszigeten. Ergométeren, úszásban és futásban kellett megküzdeniük a mini és tanuló korosztályoknak. A Külker Evezős Klub legeredményesebb versenyzőjének Szabó Tamás bizonyult, aki a 12 évesek mezőnyében az első helyezést szerezte meg.

A Klubban zajlanak a téli alapozó felkészülések, de a komoly munka mellett a szórakozásról sem megfeledkezve már mindenki izgatottan várja a januári sífutó tábort, ahol kicsik és nagyok egy-egy hetet tölthetnek majd Körmöcbányán, a skalkai sífutó paradicsomban.Október 7-8-án került megrendezésre a szolnoki Tisza kupa Kiffer Dorina
2016. október 22.

Első nap 1000 méteren, míg második nap 500 méteres távon indultak az evezősök nemzetközi mezőnyben. A viszontagságos időjárási körülmények ellenére szép eredmények születtek a Külker Evezős Klubban. 12 utánpótlás versenyző állt rajthoz a nemzetközi mezőnyben, a versenyre ugyanis Szerbiából és Horvátországból is érkeztek. A kluberedmények:
1. nap (1000m)
2. hely: FF 1x: Sehr Miklós Balázs
3. hely: NS 4x: Győrösi Rebeka, Quattromini Roxána, Korsch Nikolett, Mile Sarolta
FT4x: Fekete Zalán, Tóth Benedek Máté, Sárdi Mátyás, Veress Botond
FT2x: Fekete Zalán, Sárdi Mátyás
Fiú mini 11-13 1x: Szabó Tamás
4. hely: Leány mini 11-13 1x: Mile Sarolta
5. hely: Fiú mini 11-13 1x: Ablonczy Csanád
2. nap (500m)
1. hely: FT4x: Fekete Zalán, Tóth Benedek Máté, Sárdi Mátyás, Veress Botond
2. hely: Ranglista Leány mini 11-13 1x: Mile Sarolta
FF 1x: Sehr Miklós Balázs
3. hely: Fiú mini 11-13 2x: Szabó Tamás, Ablonczy Csanád
4. hely: Ranglista Fiú mini 11-13 1x: Szabó Tamás
5. hely: Ranglista Fiú mini 11-13 1x: Ablonczy Csanád
NT 1x: Győrösi Rebeka – döntő 5. hely
6. hely: FF 1x: Szalontai Zsolt
10. hely: FS 1x: Tuboly Zalán

Wörthersee tavi egypárevezős regatta Kiffer Dorina
2016. október 22.

Idén 18. alkalommal került megrendezésre szeptember 30-án az ausztriai Wörthersee tavi egypárevezős regatta. A versenyzők Veldenből indultak, és a 16 km-es táv leevezése után Klagenfurtba érkeztek. A Külker Evezős Klub nyolc versenyzője állt rajthoz a megmérettetésen.
A legnagyobb teljesítményt a klubban Gadányi Zoltána nyújtotta, aki nemcsak felnőtt korosztályban, de a 42 fős, teljes női mezőnyben a legjobb időeredményt húzta. Így az aranyérem mellett a „Wörthersee Rózsája” díját, egy rózsaformájú kupát is elnyert.
Benda Orsolya szintén előkelő helyezést ért el.Az ifjúsági korosztályában másodikként ért célba, és idejével az 5. legjobb eredményt érte el a női mezőnyben. Baracs Éva masters kategóriában korosztályos második helyezést ért el.
A Külkerben a fiúk közül Pajor Krisztián bizonyult a legeredményesebbnek a versenyen. A legfiatalabbak kategóriájában indult a 16 éves Krisztián, melyet fölényesen meg is nyert, sőt ideje alapján a 8. helyezést érte el a teljes, 140 fős férfi mezőnyben.
Az ifi mezőnyben Cseh Vilmos a 4. (összesített: 27.), míg Talpos Norbert a 10. (összesített: 72.) helyen ért célba.
Masters kategóriában, korosztályaikban Szabados Miklós az 5., míg Fehér András a 8. helyezést érte el.

A MESZ 4 fordulós evezős túrabajnokság pontversenyének végeredménye (részletek itt) 2017. október
Mennyiségi verseny (élmezőny):
Külker EK 9949 pont, BEE 7302 pont, VSC 7243 pont, EGIS 4382 pont, Hattyú VSE 3841 pont
Minőségi verseny (élmezőny):
Külker EK 281,3 pont, EGIS 278,6 pont, BEE 217,6 pont, VSC 176,1 pont, Hattyú VSE 147,5 pont
Három vagy négy fordulót teljesített 38 résztvevő, ebből a klub színeiben indult 7: Debreczeni Katalin, Hoffer János, Mihály Tibor, Nagy Ildikó, Nyiri Lajos, Rákó Antal, Rákos Péter

Nemzetközi sikerek a Külker Evezős Klubban Kiffer Dorina
2016. szeptember 30.Öt válogatott evezőssel büszkélkedhet a Külker Evezős Klub a 2017-es szezonban. A versenyzők az Olimpiai Reménységek Versenyén, a Bledi Nemzetközi Regattán, a Coup de la Jeunesse-en, az Európa Bajnokságon, és a Világbajnokságon képviselték hazánk színeit.

Gadányi Zoltána, a klub nagy reménysége ötödik éve tagja a válogatottnak, idén már az U23-as korosztályban versenyzett elsőévesként. A szegedi válogatón a két évvel idősebb Bertus Kittivel szoros versenyben vívott győzelem után végül Zoltána képviselhette hazánkat egypárban nemzetközi vizeken.
Június 10-11-én a Bledi Nemzetközi Regatta első napján az ötödik, a második napon a 2. helyet vívta ki magának, mindössze két másodpercre lemaradva a svájci bajnoktól, aki nem sokkal később világbajnoki második helyezést szerzett.
A július 14.-én Szegeden szerzett országos bajnoki cím utána egy kissé fáradtan indult július 9-11-én, a bulgáriai Plovdivban rendezett világbajnokságon. Az U23 női normál egypárban 17 ország legjobbja állt rajthoz. Előfutam negyedik helyezéssel jutott a reményfutamba, ahonnan győzelemmel került a középdöntőbe. Itt a 6. helyen végzett, így B döntőbe került. A kétezer méteres távon Zoltána végig hatodikként evezett, az utolsó párszáz méteren viszont bámulatos hajrával végül második helyen ért célba, ezzel világbajnoki 8. helyezést szerzett.
Újult erővel indult a szeptember 2-3-ai U23 Európa-bajnokságon Lengyelországban. Könnyed versenyzéssel jutott a döntőbe, ahol azonban nagy hátrányt hozott neki az ellenszél. Zoltána a normál mezőnyhöz képest, kisebb, törékenyebb alkattal rendelkezik, amit jó technikájával, evezési stílusával ellensúlyoz. Különösen nehéz dolga volt így az EB döntőjén, ahol az időjárás a nagyobb testalkatúaknak kedvezett. Akárcsak a világbajnokságon, most is egy hatalmas végső erőbedobással küzdötte fel magát hatodikról a negyedik helyre. Habár négy magyar érem is született, mégis az ő negyedik helyét tekintik az idei Európa-bajnokság legnagyobb magyar sikerének, mezőnye nehézsége ugyanis a világbajnokságéval vetekedett. Kedvezőbb időjárással, enyhe tolószéllel akár még a dobogóra is állhatott volna.
Nagyszerű teljesítményt nyújtott idén az ifjú versenyző. Remélhetőleg sikerei töretlenül folytatódnak, és három év múlva már az Olimpián szurkolhatunk neki.

Benda Orsolya idén először lett magyar evezős válogatott kerettag, miután a tavaszi válogató versenyeken először Velencén döntő 3., majd Szegeden 1. helyezést ért el.
Először március 20-án és 21-én a németországi Krefelden, a Junior Európa Bajnokságon képviselte hazánk színeit, ahol az előfutamban 4. hellyel jutott tovább a reményfutamba. Itt a második helyen célba ért portugál versenyzőtől két, a harmadik bolgártól mindössze fél másodperccel lemaradva 4.-ként futott be. Így végül a C döntőbe jutott, ahol ismét a 4. helyen zárt, ami 16. helyezést jelent.
Második nemzetközi versenyén, június 9-11-én Szlovéniában, a Bledi Nemzetközi Regattán Orsi a döntőben stabil 4. helyet szerezte meg.
Végül az idei utolsó külföldi megmérettetésre július 28-30-án Belgiumban került sor, ahol a hazelwinkeli Coup de la Jeunesse versenyen Orsi ismét a 4. helyen zárt.

Szintén újdonsült válogatottja a Külker Evezős Klubnak Pajor Krisztián, aki kétszer is ezüstérmet szerzett a válogató versenyeken Szász Gergellyel férfi serdülő kétpárban, s így a válogatott négypárba került be. A Csiszár András (GYAC), Király Kornél (GYAC), Szász Gergely (MTK), Pajor Krisztián (Külker EK) alkotta négypárevezős egység május 12-én, a csehországi Brno városában, az Olimpiai Reménységek Versenyén állt rajthoz először külföldön, ahol a megmérettetés a visegrádi országok között zajlott. Krisztián csapata a második helyen zárt, a hazai vizeken induló csehek mögött.

Mile Anna és Győrffy Johanna – válogatottként szintén először debütáló serdülő lányok – ugyanezen a versenyen képviselték hazánkat Pilisy Zsanettel (FEC) és Galcsó Flórával (FEC). A lányok kétpárban kétszeri bronzéremmel vívták ki maguknak a helyet a válogatott négypárban. Az ORV-n a válogatott egység a harmadikként ért célba két cseh csapat mögött.

Nagy elismerés jár mindegyik ifjú tehetségnek. Remélhetőleg a további években is folytatódnak a sportsikerek a klubban.Masters Regatta, Bled, 2017. szeptember 6-10. Külker eredmények 2017. szeptember 14.

Második helyezést értek el:
WD2x Éva Csányi (1957)[, Zsuzsa Ekker Bácskai (1970)]
F1x István Varga (1955)
F1x Miklós Szabados (1952)
WG4x Ákosné Ecsedi (1954)[, Klára Langhoffer (1955), Kamilla Melisné Kosztolányi (1956), Mária Dávidné Fekete (1943)]
D1x Béla Preil (1967)
E1x István Varga (1955)
F4x [Gábor Noé (1951),] István Varga (1955)[, Márton Hasz (1964), Tivadar Nógrádi (1951)]
Mixed H-J 8+ [Anna Horváth (1995), Áron Dániel (1941),] Ákosné Ecsedi (1953), [László Lucsánszky (1940), Laszlo Penzis (1946), Tibor Melega (1936), Mária Dávidne Fekete (1943), Kamilla Melisné Kosztolanyi (1956), Klára Langhoffer (1955)]

Harmadik helyezést értek el:
F1x András Fehér (1954)
D1x István Varga (1955)
G2x [Réti Géza (1949),] András Fehér (1954)
E2x András Fehér (1954), Miklós Szabados (1952)
Mixed F2x [Éva Csányi (1957),] Viktor Tölgyessy (1956)

Negyedik helyezést értek el:
WE4x Éva Baracs (1948), Lászlóné Lajkó (1957)[, Éva Csányi (1957), Zsuzsa Ekker Bácskai (1970)]
E2x [Zoltán Bácskai (1961),] Ferenc Teiszler (1960)
E1x András Fehér (1954)
C2x Peter Götz (1976), Béla Preil (1967)

Ötödik helyezést értek el:
G4- [Laszlo Lucsanszky (1940), Zoltán Bácskai (1961), József Buza (1951),] Viktor Tölgyessy (1956)
Mixed F4x Viktor Tölgyessy (1956), [Éva Csányi (1957),] Lászlóné Lajkó (1957), László Lajkó (1952)
Mixed D2x [Kamilla Melisne Kosztolanyi (1956),] Peter Götz (1976)

Hatodik helyezést értek el:
F2x Miklós Szabados (1952), András Fehér (1954)
B2x Zsolt Samarjai (1975), Boldizsár Fodor (1974)
D4x Béla Preil (1967)[, István Südi (1960), Csaba Tóth (1967), Attila Almádi (1966)]
WF2x Lászlóné Lajkó (1957), Éva Baracs (1948)
C1x Boldizsár Fodor (1974)

Hetedik helyezést értek el:
G4x [Réti Géza (1949),] Ákos Ecsedi (1953), András Fehér (1954), Miklós Szabados (1952)
B2x Péter Götz (1976), Béla Preil (1967)
F4x Viktor Tölgyessy (1956), Tibor Mihály (1949), László Lajkó (1952), Ferenc Teiszler (1960)
B1x Zsolt Samarjai (1975)

Nyolcadik helyezést értek el:
F2x Viktor Tölgyessy (1956), László Lajkó (1952)
C1x Béla Preil (1967)

Evezés augusztusban – nemcsak élsport, élménysport is! Kiffer Dorina
2016. szeptember 1.Július végén az országos bajnoksággal véget ért a versenyszezon, augusztusban már csak az élvezet és a sportöröm kedvéért indulhattak a szabadidős versenyeken fiatalok és idősek, versenyzők és amatőrök, férfi, női és vegyes egységek.
Gyönyörű időben evezhettek a csapatok az augusztus 18-án megrendezésre kerülő Szigetköz Regattán, ahol a vadvízen, zúgók között, négyes túrahajókban 14 kilométeres táv teljesítése volt a cél. A nemre és korra vonatkozó időkorrekciókkal bárki esélyes lehetett a győzelemre.
Külkeres eredmények:
1. hely: Benda Orsolya, Márkus Ferenc, Szalontai Zsolt, Mihály Tibor
3. hely: Nagy Ildikó, Kiffer Dorina, Márkus Péter, Bácskai Dominika

Az idei szabadidős versenyek fénypontja az augusztus 26-i I. Tisza-tavi tájékozódási evezős verseny volt. A vadregényes Tisza-tavon 25 kilométer hosszan tájékozódtak az evezősök, miközben lehetőségük nyílt megcsodálni a tó élővilágát. Szűk nádas-ösvényeken és a nyílt tavon, tavirózsák, tündérfátyol és tündérrózsák között, kócsagokat és gémeket kerülgetve eveztek a csapatok kettes, illetve négyes túrahajókban, valamint négypárban.
Külkeres eredmények:
Kielboat: 1. Lőrinczy Péter[, Varga Tamás], Jenei Gabriella; 2. Szabó Gergely, Sehr Miklós, Gadányi Simon
Gig: 1. Nagy Ildikó, Kiffer Dorina, Márkus Péter[, Vanczák Gergely], Drótos Lilla
Négypár: 1. Mihály Gergő, Márkus Ferenc, Bálint Adél, Czencz Lili, Magyari Barnabás
2. Maticsek Lizett, Mile Anna, Szalontai Zsolt, Mihály Tibor, Mile Sarolta

Budapest-Baja hosszútávú evezős regatta, 2017 Külker eredmények 2017. augusztus 4.

férfi kiel (I. helyezett): Nyíri Lajos, Rákó Antal, Ladányi József 13 óra 14 perc
férfi 4x+ (I. helyezett): Mihály Tibor, Szalontay Zsolt, Benda Orsolya, Mihály Gergely, Márkus Ferenc 11 óra 44 perc
vegyes 2x (I. helyezett): Lajkó Lászlóné Siska Éva, Lajkó László 14 óra 7 perc


Országos Bajnokság 2017 eredmények Lőrinczy Péter
2017. július
Július közepén került megrendezésre a 2017. évi Felnőtt, Utánpótlás és Masters Országos Bajnoksága a szegedi evezős pályán.
A Külker Evezős Klub Óbuda az előkelő 7. helyen zárt a 4 napos verseny végén az induló 32 klub közül.
Magyar bajnok egységeink és Aranyérmeseink:
- Gadányi Zoltána női felnőtt skiff
- Benda Orsolya, Gadányi Zoltána női felnőtt kétpárevezős
- Szabó Gergely, Bartha Zoltán Gábor, Cseh Vilmos, Sehr Miklós Balázs férfi felnőtt könnyűsúlyú négypár
- FM 1x Szabados Miklós
- mixM 2x Götz Péter, Melisné Kosztolányi Kamilla (Csepel)
- NM 4x Ecsedi Ákosné Várszegi, Langhoffer Klára, Melisné
- Kosztolányi Kamilla, Dávidné Fekete Mária (Csepel)
- Újonc NS I 1x Quattromini Roxana
- Sport XXI Mini Kupa FMini 12 éves 1x Szabó Tamás
Ezüstérmeseink:
- FF ks 2x Szabó Gergely, Bartha Zoltán Gábor
- NF 4x Nagy Ildikó, Gosztola Orsolya, Benda Orsolya, Kiffer Dorina
- MN 1x Lajkó Lászlóné Siska Éva
- FM 1x Fehér András
- mixM 2x Hirlné Simon Szabina, Varga István
- NM 2x Lajkó Lászlóné Siska Éva, Baracs Éva
- FM 2x Szabados Miklós, Fehér András
- mMIX4x Lajkó László, Tölgyesi Viktor, Csányi Éva, Lajkó Lászlóné Siska Éva
- Sport XXI Mini Kupa FMini 12 éves 1x Ablonczy Csanád
Bronzérmeseink:
- NI 1x Benda Orsolya
- FS 1x Pajor Krisztián
- FF 4x Lőrinczy Péter, Talpos Norbert, Cseh Vilmos, Sehr Miklós Balázs
- FM 1x Lajkó László
- FM 1x Tölgyesi Viktor
- mixM 2x Lajkó László, Lajkó Lászlóné Siska Éva
- FM 2x Götz Péter, Preil Béla
- FM 2- Teiszler Ferenc, Tölgyesi Viktor
- NM 4x Csányi Éva, Lajkó Lászlóné, Siska, Baracs Éva, Bácskainé Ekker Zsuzsanna (Vác)
- Sport XXI Mini Kupa FMini 13 éves 1x Rákosi Levente
- Újonc FS II 1x Szendrői-Áts Miklós
- NF 8+ Bárczi Fruzsina, Gosztola Orsolya, Katona-Lajkó Zsuzsa, Kiffer Dorina, Nagy Ildikó, Zsombor Zita, Bácskai Dominika, Benda Orsolya (k: Szlávy Kata)
4. helyen ért célba:
- NI 2x Mile Anna, Benda Orsolya
- NF ks 1x Kiffer Dorina
- FM 1x Fodor Boldizsár
- FM 2x Samarjai Zsolt, Fodor Boldizsár
- FM 2x Lajkó László, Tölgyesi Viktor
- Sport XXI Mini Kupa LMini 13 éves 1x Mile Sarolta
- Sport XXI Mini Kupa LMini 12 éves 1x Berkesi Zille
- Újonc FS I 1x Tuboly Zalán
- FM 8+ Preil Béla, Götz Péter, Tölgyesi Viktor, Teiszler Ferenc, Cseh Zsolt, Fenyő András, Bácskai Zoltán, Mucsi László (Vác)
5. helyen ért célba:
- NS 2x Győrffy Johanna, Mile Anna
- FT 2x Fekete Zalán, Sárdi Mátyás
- Újonc FS II 1x Újonc FS II 1x
- FM 1x Preil Béla
- FM 4x Teiszler Ferenc, Lajkó László, Mihály Tibor, Tölgyesi Viktor
- NI 8+ Győrffy Johanna, Mile Anna, Quattromini Roxana, Korsch Nikolett, Kollár Virág, Szlávy Anna, Szőke Krisztina, Szűcs Veronika Eperke (k: Szlávy Kata)
6. helyen ért célba:
- NS 4x+ Győrffy Johanna, Korsch Nikolett, Mile Anna, Quattromini Roxana, (k: Szlávy Kata)
- NF 4- Bárczi Fruzsina, Gosztola Orsolya, Bácskai Dominika, Zsombor Zita
- FI 4x Cseh Vilmos, Attila Rózsa Dániel, Talpos Norbert, Pajor Krisztián
- FM 1x Samarjai Zsolt
"B" döntőt nyerve, ezzel összesítésben a 7. helyet szerezte meg:
- FI ks 1x Cseh Vilmos
- NF 2x Szűcs Veronika Eperke, Szőke Krisztina
8. helyen ért célba:
- FI 1x Talpos Norbert
- NT 2x Maticsek Lizett, Győrösi Rebeka
- NS 1x Győrffy Johanna
9. helyen ért célba:
- FU23 1x Szabó Gergely
- FT 4x+ Fekete Zalán, Tóth Benedek Máté, Sárdi Mátyás, Veress Botond (k: Fekete Donát)
10. helyen ért célba:
- FT 2x Tóth Benedek Máté, Hódosi Zsombor
11. helyen ért célba:
- FT 1x Fekete Zalán
12. helyen ért célba:
- NI 1x Szűcs Veronika Eperke
Gratulálunk!

105 éve evezünk Óbudán! Kiffer Dorina
2016. június 19.
A 100. évforduló alkalmával került ki a 100 éve evezünk Óbudán! feliratú tábla a csónakház falára. Idén ötödik alkalommal cserélte le az utolsó számjegyet a klub, és remélhetőleg még sok éven át megőrzi ezt a hagyományt.

105 éve immár, hogy vízitelepet létesítettek a Római parton a klub mai területén, és 25 éve jött létre a Külker Evezős Klub Mihály Tibor elnök vezetésével. Az ünneppel egybekötve június 3.-án 27. alkalommal került megrendezésre a Római parti evezés hagyományát őrző Külker Kupa is, mely neves eseményre még Mohácsról és Szegedről is érkeztek versenyzők. A verseny 14 kilométeres távján négy-, két-, és egypárevezős, valamint túrahajók is rajthoz álltak serdülőtől egészen veterán korosztályig. A futamok után hangulatos sütögetéssel ünnepelték meg az evezősök az évfordulót.

Lecserélésre került a tábla is, jelezvén, hogy már 105 éve szolgálja a Klub az Óbudai közösség vízi sportéletét, és Mihály Tibor fáradtságot nem ismerő, odaadó és kitartó munkájának köszönhetően remélhetőleg még sok-sok éven át működhet majd a Klub, minél többen megismerik majd a vízi sport szépségét, és megtapasztalhatják az evezés nyújtotta örömöket a Duna-parti csónakházban, a Római part szívében.

Dobogós helyezettek:
4x:
1. Győrffy Johanna, Győrffy Ágoston, Maticsek Lizett, Mile Anna
2. Cseh Vilmos, Litter Előd (MTE), Tápai Dániel (Szeged), Takács Attila (FEC)
3. Sehr Miklós, Rákosi Levente, Tóth Benedek Márton, Halassy Tamás (DNHE)
2x:
1. Talpos Norbert, Pajor Krisztián
2. Márkus Péter, Nagy Ildikó
3. Mihály Gergő, Márkus Ferenc
1x:
1. Szabó Gergely
2. Fehér András
3. Bagi Péter (Ganz)
Kiel:
1. Szabó Gergely, Sehr Miklós, Rákosi Levente(k)
2. Réti Géza, Réti Kornél, Szennai Levente(k) - DNHE
3. Botka Jenő, Botka ÁgnesFEC kupa, Csepel Kupa külkeres eredményei Kiffer Dorina
2016. június 19..
Eredmények (FEC Kupa): 2017.05.13.
NT 1x: 1. Maticsek Lizett, 4. Győrösi Rebeka, 5. Szlávy Kata
NT 2x: 2. Maticsek Lizett, Győrösi Rebeka
FT 1x: 1. Fekete Zalán, 3. Tóth Benedek Máté, 4. Hódosi Zsombor, 5. Veress Botond
FT 2x: 3. Fekete Zalán, Tóth Benedek Máté, 3. Veress Botond, Hódosi Zsombor
FF 2x: 3. Sehr Miklós Balázs, Szalontai Zsolt
IN FS II 1x: 5. Tuboly Zalán

Eredmények (Csepel Kupa): 2017.05.27.
NT 1x: 1. Győrösi Rebeka, 3. Maticsek Lizett, 6. Szlávy Kata
Diák ranglista NT 1x: 1. Maticsek Lizett, 2. Győrösi Rebeka, 5. Szlávy Kata
Diák Ranglista LMini 13 éves 1x: 2. Mile Sarolta
FT 1x: 2. Fekete Zalán, 4. Veress Botond, 5. Sárdi Mátyás, 6. Hódosi Zsombor, 6. Tóth Benedek Máté
Diák Ranglista FMini 13 éves 1x: 5. Fehér Kristóf
Diák Ranglista FMini 12 éves 1x: 4. Szabó Tamás
FM 2-: 3. Teiszler Ferenc, Tölgyesi ViktorA MESZ 4 fordulós evezős túrabajnokság pontversenyének eredménye a második forduló után (részletek itt) 2016. június 4.
Mennyiségi verseny (élmezőny):
Külker EK 4769 pont, VSC 2732 pont, EGIS 1926 pont, Hattyú VSE 1553 pont, BEE 1132 pont.
Minőségi verseny (élmezőny):
Külker EK 121,3 pont, EGIS 118,6 pont, VSC 117,6 pont, Hattyú VSE 87,6 pont.A MESZ 4 fordulós evezős túrabajnokság pontversenyének eredménye az első forduló után (részletek itt) 2016. május 23.
Mennyiségi verseny (élmezőny):
Külker EK 1371 pont, BEE 892 pont, VSC 812 pont, EGIS 774 pont, Hattyú VSE 401 pont, DNHE 396 pont.
Minőségi verseny (élmezőny):
Külker EK 44,4 pont, DNHE 42 pont, EGIS 38,6 pont, VSC 37,6 pont, Hattyú VSE 34,2 pont, BEE 32,9 pont.Az Óbudai Egyetem és klub együttműködése
Varga Mária
2017. május 18.
Az Óbudai Egyetem elhatározta, hogy kihasználva a Római part közelségét, a Külker Evezős Klub Óbuda hajóparkját és edzői tudását – Oxford-Cambridge mintára - állandóan versenyző evezős nyolcast alapít.
Az egyetemi evezés eddig évente egy versenyen, május elején, a Dunai Regattán mutatta meg a hallgatók részvételét ebben a látványos versenyszámban. A Lánchídtól az Erzsébet hídig tartó futam a hullámos Duna szakaszon komoly sportértékkel bír. Kiderült, hogy az egyetemek polgárai között annyi a klubokban versenyző fiatal, hogy – két külföldi csapattal kiegészülve – a nagy tudásközpontok 18 egységet is ki tudnak állítani.
Újdonság az Óbudai Egyetem nyolcasának megalapításában, hogy a Külker Evezős Klub Óbudával együttműködve már az év első versenyén, a Széchenyi István Regattán, majd a tízevezősök versenyén is rajthoz állt, sőt dobogós helyeket szerzett. A klub az egyetem hallgatói és a felvételiző középiskolások felkészítését is elindította, hogy az evezős utánpótlás a végzősök helyére lépjen.
Az alig egy hónapja alakult egyetemi evezős nyolcas a harmadik helyet szerezte meg futamában a Gróf Széchenyi István Emlékversenyen és Budapest Kupán. A bronzérmes hajó legénysége: Bácskai Dominika, Garas-Ficsor Dániel, Kárpáti Attila, Lozsek Martin, Szabó Csaba, Nagy Dániel, Bárczi Fruzsina (edző), László Éva, kormányos: Mile Anna. .

Hoffer János különdíj 2017. május 12.
Hoffer János különdíjat 2014. óta adományozom. A célja az, hogy az evezést körülölelő kultúrát egy kicsit népszerűsítsem Pap Kornélia evezős Európa Bajnok, sport újságíró könyvével. A díjazottak kiválasztása szubjektív alapon történik, nincs kritérium.
2014-ben: Lőrincz Attila, Bárczy Fruzsina, Preil Róbert, Varga István kapták.
2015-ben: Gadányi Zoltána, Preil Vivien és Mihály Tibor kapta.
2016-ban: Bálint Beatrix, Bíró Balázs a díjazott.
2017-ben: Bertók Péter, Angelus Róbert, Benda Orsolya, Papp Ádám kspta.

Magyar válogatott evezősök a Külkerben
Kiffer Dorina
2017. május 4.
Balról Mile Anna, mellette Győrffy Johanna A kétfordulós válogató verseny után megszületett az eredmény: idén öt válogatott versenyzője lett a Külker Evezős Klubnak!

Az első forduló 2017. április 14-én, a Velencei-tavi evezőspályán került megrendezésre. A kishajós válogatón egy-, illetve kétpárban álltak rajthoz a versenyzők.
Sikeresen debütált a Pajor Krisztián (Külker), Szász Gergely (MTK) féle versenyegyesülés. A férfi serdülők mezőnyében a kétpárevezős egység másodikként ért célba.
Női felnőtt futam döntőjében egy előfutam győzelem után Gadányi Zoltána nagy küzdelemben végül a harmadik helyen zárt, mindössze két másodpercre az első helyezettől, és egy másodpercre a másodiktól.
Szintén előfutam és elődöntő győzelem után állhatott a dobogó harmadik fokára női ifjúsági mezőnyben Benda Orsolya, valamint férfi serdülők között Pajor Krisztián.
Női serdülők között Győrffy Johanna hatodik, Mile Anna hetedik helyen végzett egyéniben, a lányok kétpárja viszont bronzérmet szerzett, s csupán két másodperccel csúsztak le az ezüstről.

A második fordulón 2017. április 29-én, Szegeden a Külker versenyzői ismét rajthoz álltak, hogy végleg eldőljön, ki kerül a válogatott csapatba.
Gadányi Zoltána futama ismét nagy izgalmakat hozott, ugyanis csak célfotó döntött a dobogó első két helyezettje között. Zoltánának ezúttal sikerült a szoros versenyben felülkerekednie, megszerezve a bajnoki címet, így női U23 egypár számban indulhat az Európa bajnokságon. Benda Orsolyának szintén sikerült felülmúlnia velencei teljesítményét, küzdelmes győzelmet aratva Orsi is újdonsült tagja lett a válogatott csapatnak, így idén először képviselheti hazánkat női ifjúsági egypárban az EB-n. A lányok másnap a felnőtt mezőnyben kétpárban is indultak, ahol a harmadik helyen értek célba.
A Pajor Krisztián, Szász Gergely dubló ismét ezüstérmet szerzett, így a fiúk bekerültek a férfi serdülő válogatott négypárba. Krisztián szintén először indulhat hazánk színeiben külföldön, az Olimpiai Reménységek Versenyén. A Győrffy Johanna, Mile Anna alkotta egység is megerősítette harmadik helyét, így ők is új tagjai lettek a válogatottnak női serdülő négypárban. A két újonnan egyesült csapatnak másnap négypárban is meg kellett védenie a bajnoki címet, immár a magyar válogatott színekben indulva. Az akadályt a lányok és Krisztián négypárja is sikeresen teljesítette, így már biztos az útjuk az ORV-re.
Eredmények (Velence):
NF 1x: 3. Gadányi Zoltána
NI 1x: 3. Benda Orsolya
NS 2x: 3. Győrffy Johanna, Mile Anna
NS 1x: 6. Győrffy Johanna, 7. Mile Anna
FS 1x: 3. Pajor Krisztián
FS 2x: 2. Pajor Krisztián, Szász Gergely
FF ks 2x: 5. Cseh Vilmos, Szabó Gergely
Eredmények (Szeged):
NF 1x: 1. Gadányi Zoltána
NF 2x: 3. Gadányi Zoltána, Benda Orsolya
NI 1x: 1. Benda Orsolya
NS 2x: 3. Győrffy Johanna, Mile Anna
NS 4x: 1. Mile Anna, Győrffy Johanna, Pilisy Zsanett, Galcsó Flóra
FS 2x: 2. Pajor Krisztián, Szász Gergely
FS 4x: 1. Pajor Krisztián, Szász Gergely, Király Kornél, Csiszár András
FI 1x: 10. Cseh Vilmos
FF ks 1x: 9. Bartha Zoltán, 11. Szabó Gergely

FS 4x: 1. Pajor Krisztián, Szász Gergely, Király Kornél, Csiszár András

Jobbról Gadányi Zoltána, mellette Benda Orsolya

Greetings from Spain
Cristian Sanchez
2017. április 25.
Thanks to every one in the Külker Rowing Club for treating me like one of their rowers. I could spend a great time rowing in the Danube's water during my holidays. A big hug to every one from Spain, especially to Janos (Hoffer), who has been bearing all my emails during those days.

Capital Cup Budapest, 2017
Kiffer Dorina
2017. április 6.
Idén április 1-jén 7. alkalommal rendezték meg evezős évadnyitóként a Nemzetközi Budapest Kupát, a 27. gróf Széchenyi István Emlékversenyt. A nemzetközileg is egyre népszerűbbé váló versenyre több mint tíz országból érkeztek indulók.
A Külker Evezős Klubnak két egysége állt rajthoz: egy női négypár, valamint egy férfi nyolcas.
U19 női négypárban ezüstérmet szerzett Győrffy Johanna, Mile Anna, Maticsek Lizett és Korsch Nikolett, megelőzve a szerbeket, illetve a magyar ifjúsági B válogatott négypárt.
A férfi kormányos nyolcas az abszolút listán, valamint saját kategóriájában egyaránt a hetedik helyen végzett, maga mögé utasítva olasz, francia és német egységeket. Tagjai Révész Zoltán, Bartha Zoltán, Arhold Erik, Lőrinczy Péter, Szabó Gergely, Sehr Miklós, Cseh Vilmos, Pajor Krisztián és Fekete Zalán kormányos.Tavaszi szezonnyitás
Kiffer Dorina
2017. április 6.
Március 25-én megrendezésre került a tavaszi hosszútávú verseny, mellyel megkezdődött az evezős versenyszezon. A Külker Evezős Klub egy arany- és három bronzéremmel zárta az év első vízi megmérettetését. Gadányi Zoltána női felnőtt egypárban aratott fölényes győzelmet, míg Bálint Beatrix ugyanebben a számban a harmadik helyen zárt. Női ifjúsági egypárban Benda Orsolya állhatott a dobogó harmadik fokára. A női serdülő kormányos négypár szerezte a klubban a harmadik bronzérmet, melynek tagjai Mile Anna, Győrffy Johanna, Korsch Nikolett, Válint Zita és Fekete Donát kormányos. Férfi ifjúsági könnyűsúlyú egypárban a hat kilométeres távon mindössze négy tized másodperccel maradt le a negyedik helyről és zárt végül ötödikként Cseh Vilmos.
Eredmények:
NF 1x: 1. Gadányi Zoltána, 3. Bálint Beatrix
NI 1x: 3. Benda Orsolya
NS 4x+: 3. Mile Anna, Győrffy Johanna, Korsch Nikolett, Válint Zita, k: Fekete Donát
FF 1x: 11. Arhold Erik, 16. Preil Béla
FI ks 1x: 5. Cseh Vilmos
FI 1x: 9. Pajor Krisztián, 18. Talpos Norbert
Sport XXI Mini Kupa FT 4x+ 4000m: 8. Fekete Zalán, Sárdi Mátyás, Tóth Benedek Máté, Veress Botond, k: Fekete Donát

Evezős nyílt nap a Külker Evezős Klubban 2017. április 14-én 10 órától 16 óráig

A nyílt napon a résztvevők elsajátíthatják az evezős mozgást evezős ergométeren (evezőgépeken) és túrahajóinkban.

A Külker EK felkerült a FISA honlapjára
Lőrinczy Péter
2017. március 28.
Az elmúlt évek környezettudatos fejlesztései eredményeképp a Külker Evezős Klub Óbuda Magyarországról egyedülálló módon felkerült a Nemzetközi Evezős Szövetség (FISA) honlapjára a Természetvédelmi Világalap (WWF) és a FISA közös projektje keretében. Mi odafigyelünk a környezetre! :)

Szalontai Zsolt edző gyakornokunk bemutatkozik
2017. március 17.
2012-ben kezdtem el evezni a Kalocsai SE-ben. Jelenleg a Szinergia Szakgimnázium és Szakközépiskola Óbudai Tagintézményének Sportedző szakán tanulok. 2016 szeptemberében kerültem a Külker EK-hoz, mint gyakornok. Az iskola elvégzése után főállásban szeretnék edzősködni egy klubban. Pillanatnyilag azt tekintem a legfontosabb feladatomnak, hogy minden a klubba érkező érdeklődőt megtanítsak az evezés rejtelmeire, és megszerettessem velük az evezős sportot.

Az Országos Ergométer Bajnokság eredményei
Kiffer Dorina
2017. február 25.Bácskai Dominika (balra)
2017. február 25-én a Külker versenyzői a győri Ergométeres Országos Bajnokságon álltak rajthoz serdülő, ifjúsági, U23, egyetemi, felnőtt és veterán korosztályban.
U23-ban a klub két válogatott versenyzője, Gadányi Zoltána és Bálint Beatrix szorosan egymás után érkezett be második, illetve harmadik helyen. Zoltánának mindössze négy másodperc hiányzott a dobogó legmagasabb fokához.
Ifjúsági számban a klub új reménysége, Benda Orsolya nagy küzdelemben vívta ki magának az első helyet, megszerezvén ezzel az országos bajnoki címet.
Az egyetemisták között pedig szintén nagy harcban – négy másodpercre az elsőtől – szerzett ezüstérmet Bácskai Dominika, az Óbudai Egyetem hallgatója.

Eredmények:
Női U23: 2. Gadányi Zoltána, 3. Bálint Beatrix, 8. Gosztola Orsolya
Férfi U23 ks: 9. Szabó Gergely
Női Ifjúsági: 1. Benda Orsolya
Férfi Ifjúsági ks: 7. Cseh Vilmos, 21. Rákosi Dávid
Férfi Ifjúsági: 13. Talpos Norbert
Női Serdülő II: 7. Mile Anna, 15. Maticsek Lizett, 21. Győrösi Rebeka, 34. Korsch Nikolett
Férfi Serdülő I: 7. Pajor Krisztián
Női Masters F kategória: 1. Lajkó Lászlóné Siska Éva
Férfi Masters D kategória: 1. Preil Béla
Férfi Masters B kategória: 2. Götz Péter
Férfi Masters G kategória: 3. Lajkó László
Női Egyetemi: 2. Bácskai Dominika, 6. Kiffer Dorina
Csapatverseny – felnőtt: 16. Lajkó László, Teiszler Ferenc, Tölgyesi Viktor, Galovácz Zoltán


Gadányi Zoltána, Lőrincz Attila (edző), Bálint Beatrix


Benda Orsolya (középen)

Sport XXI. evezős ergométer verseny III. kerületi döntője Kiffer Dorina
2017. február 8.
Február 8-án megrendezésre került a Sport XXI. evezős ergométer verseny III. kerületi döntője, melynek selejtezőit a Külker Evezős klub bonyolította le az Aquincum, Dr. Béres József, Fodros, Medgyessy Ferenc, Pais Dezső Általános Iskolákban, valamint a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban. A III. kerületi döntő a Fodros Általános iskolában zajlott, ahol hét különböző korosztályban 500 méteres távon küzdhettek egymással a diákok.


Evezős versenyek víz nélkül, téli napok a Külker Evezős Klubban Kiffer Dorina
2017. január
Habár a tél nem az evezés szezonja, mégis élményekben, eseményekben, eredményekben gazdag időszakot zárt az Óbudai Külker Evezős Klub.
Január közepén – a mindennapos téli edzéseket megszakítva – a haladó és az utánpótlás csapat felváltva töltött egy-egy hetet sífutó táborban Skalkán, a Körmöcbányai-hegységben. A klub számos tagja még a Biela Stopa („Fehér nyom”) nemzetközi sífutóverseny 30 km-es távját is sikeresen teljesítette.


Varga István evezés tárgyú 2016-os írásai 2016.
Az evezés fejlődéséről: "Az evezés fejlődésének problémái más sportágak tükrében".
Mítoszok és a valóság: "Az evezéssel kapcsolatos mítoszok és a valóság I." cikkben a hajó és a lapátok beállításról van szó.
Az evezéssel kapcsolatos mítoszok és a valóság II. cikkben a sikálása a téma.
Az evezés alapelvei
Az evezős technika és az edzésmódszerek fejlődése
Motiváció oktatás
Gondolatok a biomechanikai mérések kapcsán


Honnan néznek minket most...
2021. január 16.

Kipróbálnád az evezést? 2016. március 1.
Várjuk minden evezés iránt érdeklődő jelentkezését. Jelentkezni előzetesen edzőinknél telefonon, vagy e-mailben lehet, vagy személyesen hétköznap 16 órától a Római-parti csónakházunkban.

Lőrincz Attila - Vezető edző

Bárczi Fruzsina - Kezdő lányok
E-mail: barczifruzsina@gmail.com       Telefon: 06HÚSZ/298-37-28

Sehr Miklós - Kezdő fiúk
E-mail: ifj.Miklós.sehr(k_u_k_a_c)gmail.com    Telefon: 06HARMINC/382-25-90

Evezést megtanulni vágyó felnőttek             E-mail: kulkerek(k_u_k_a_c)kulkerek.hu


Tagdíj 2017. január 1.


2017-es tagdíjak befizetési végső határideje: 2017. május 31. De kérjük, hogy aki teheti fizesse be minél előbb. A versenyeken való részvétel feltétele a tagdíj legalább időarányos részének a befizetése. A felnőttek tagdíja a közgyűlésig: 72.000 Ft, nyugdíjas és diák: 60.000 Ft, jogfenntartói (a felnőtt díj 10%-a): 7.200 Ft (akik nem járnak le evezni ill. külföldön tartózkodnak!). A havi tagdíjbefizetés összege: felnőtt: 7.000 Ft/hó, nyugdíjas és diák: 6.000 Ft/hó.
OTP, MKB és KH SZÉP kártyával is lehet fizetni. Akit ez a fizetési mód érdekel, vegye fel a kapcsolatot Hoffer Jánossal, vagy írjon a szepkartya(kukac)kulkerek.hu e-mail címre.

Nosztalgia oldal indult a honlapon 2013. december 10.


2 dokumentum Rákos Péter és dr. Stéhlik József jóvoltából mutatóba:
1980-ban az OB-n talán első évben túraevezősők is indulhattak. Itt megnézhető a döntő teljes eredmény listája.

Feltehetően 1975-1976-ból származik az Egerházy Rezső emlékverseny eredménylistája. A 12 km-es versenyt az MNB evezős szakosztálya rendezte. Az MNB stégtől (1655 fkm) indulva és oda célba érve kellett a Lupa szigetet megkerülni üldözéses rendszerben.

Kovacsicsék és evezés az MNB SK-banA honlap szerkesztéséhez önkénteseket keresünk 2016. április 10.

Keresünk olyan sporttársakat, klubtársakat, evezős gyereket, szűlőjét vagy akár külsőt is, akikk kedvet éreznek cikkírásra, beszámolnának versenyekről, szívesen készítenek evezős tárgyú fényképeket, a klub belső pontversenyéhez és a klubtagok versenyeken való részvételének publikálásához vezetnék a helyezéseket rögzítő táblázatot.

Kérünk, hogy jelentkezz a klub (kulkerek_kukac_kulkerek.hu) vagy a webmaster (webmaster_kukac_kulkerek.hu) e-mail címén.Támogatóink 2017-ben
Evezős klubunk társadalmi szervezet, működését kizárólag a tagdíjakból és támogatásokból fedezi.

1. Óbuda Békásmegyer Önkormányzata http://obuda.hu

Köszönjük.Hajófelismerő verseny, és folyamkilométer táblák fotópályázat Szerkeszti: Hoffer János 2013. január 30.

Hajófelismerő verseny: kattints ide!

A folyamkilométer táblák fényképeinek gyűjtésére indult fotópályázat még tart, a hajófelismerő verseny miatt nem szünetel. A kiírás és a beküldött képek itt elérhetőek. 2017. novemberben Prohászka Attila 2 képet küldött (Duna 1479 és 1480 fkm), Tóth László 1 képet küldött (Duna 1498 fkm). A sportszeletet Prohászka Attila nyerte.

Hírek

Korábbi híreink, versenyeredményeink itt érhetők el.

Hasznos információk


Külker a Facebookon.
MESZ Edzés és Versenyszabályzat.
MESZ kvalifikációs szabályok (2010)
Sportorvosi információk (2011. február)
vissza a főoldalra